"Atitudinea este totul" de Jeff Keller




Daca te simti descurajat sau daca vrei sa citesti o carte motivationala buna iti recomand "Atitudinea este totul" de Jeff Keller. Dupa ce o vei citi sigur iti vei revizui comportamentul ;)

Autorul acestei carti a descoperit secretul la varsta de 30 de ani. Intr-o buna zi, s-a trezit nemultumit cu viata sa, desi practica avocatura, avea familie, era sanatos si, aparent, totul se desfasura conform propriilor alegeri. Totusi, entuziasmul si sentimentul de implinire ii lipseau cu desavarsire. Acesta a fost momentul de cotitura, momentul in care Jeff Keller si-a dat seama ca in viata "atitudinea este totul".

Pornind de la acest adevar, a reusit sa-si schimbe propria viata si apoi a schimbat vietile multor oameni. Strategia pe care a folosit-o se afla in paginile cartii si poate fi rezumata astfel: gandeste– vorbeste– actioneaza!

Iata cateva idei desprinse din aceasta carte:

"De ce oare unii oameni reusesc in tot ceea ce-si propun, iar altii nu? Care este diferenta dintre ei si ce ar putea face cineva pentru a se numara printre invingatori? 
Totul tine de atitudine, de capacitatea de a te imagina in postura de invingator, iar Jeff Keller da exemple concrete de oameni care au reusit in viata doar pentru ca au pastrat in minte imaginea lor atingand obiectivele propuse. De pilda, Celine Dion, atunci cand a fost intrebata daca si-a imaginat vreodata la inceputul carierei ca va vinde milioane de discuri si ca va canta in fata a zeci de mii de persoane in fiecare saptamana, a raspuns ca nu a fost luta prin surprindere de aceste lucruri, intrucat si le imaginase pe toate de la varsta de 5 ani. Prin urmare, oricine poate deveni un invingator, daca se vede in aceasta postura si daca are atitudinea potrivita. 

Nu intotdeauna poti controla imprejurarile. Dar iti poti controla propriile ganduri- Charles Popplestone

 Fara o atitudine pozitiva, nu vei putea activa celelalte principii. Succesul tau in viata incepe si se termina cu atitudinea pe care o ai.

Nu te poti astepta sa ai rezultate pozitive atunci cand iti petreci doar 10 secunde pe zi gandind pozitiv...si consacri celelalte 16 ore de activitate gandurilor negative! Aceasta este concluzia. Gandirea pozitiva in doze mici nu produce rezultate pozitive.

Adu-ti aminte ca esti producatorul, regizorul, scenaristul, directorul de lumini, designerul costumelor si directorul de distributie al propriilor tale filme mintale. Tu esti raspunzator pentru rezultatul final! Atunci cand repeti mintal toate imaginile cu rezultate pozitive, netezesti calea spre succes a propriei cariere.

Nu iti sugerez nicidecum sa pornesti la drum fara vreun plan si sa speri la tot ce poate fi bine. Desigur ca ar trebui sa-ti fixezi un program, termene-limita si bugete, astfel incat sa ai reusite cat mai curand posibil. Dar adevarul este ca, in pofida celor mai atente planuri, nu stii cat de mult iti va lua pana cand iti vei atinge scopul...si nu poti prevedea  toate obstacolele pe care le vei intalni in cale.

Poti sa te adancesti in suferinta si sa te gandesti la aspectele negative ale situatiei sau poti descoperi beneficiul sau lectia pe care ti-o ofera problema respectiva.

Lucrurile care ne produc suferinta ne educa.- Benjamin Franklin

Analizeaza cu atentie dificultatile si problemele pe care le-ai infruntat- si identifica beneficiile si lectiile obtinute din aceste experiente. Aspectele pozitive exista...daca le cauti!

Problemele reprezinta de multe ori modalitatea prin care viata te atentioneaza ca nu esti pe drumul cel bun si trebuie sa iei masuri.

Fiecare experienta aparent negativa din viata ta este, in realitate, o oportunitate...ceva din care poti invata..ceva care te poate ajuta sa te dezvolti.

Atunci cand iti repeti suficient de mult o idee, ea va incepe sa fie o parte din tine.- Tom Hopkins

Cuvintele dezvaluie starea de spirit, caracterul si dispozitia vorbitorului.- Plutarh

Sa nu vorbesti niciodata despre scopurile tale cu persoanele negativiste.

Alege cuvinte care te vor indrepta in directia scopurilor tale.- Jeff Keller

Mintea ta aude fiecare cuvant pe care il pronunti si se pregateste sa iti dovedeasca faptul ca ai dreptate.

Zambetul reprezinta o metoda necostisitoare de a imbunatati felul in care arati.- Anonim

Spune-ti ca esti bine, ca toate sunt in regula cu tine si Dumnezeu iti va auzi cuvintele si le va transforma in realitate.- Ella Wheeler Wilcox

Ia un pix si o foaie de hartie si incepe sa notezi toate motivele pentru care te simti recunoscator!

Plangerile te afecteaza negativ in trei moduri. In primul rand, nimeni nu vrea sa auda vesti negative despre sanatatea ta sau despre alte probleme. In al doilea rand, plangerile iti maresc disconfortul si durerea.  Asadar, de ce sa te gandesti mereu la acele amintiri negative, dureroase? In al treilea rand, tot plangandu-te  nu vei reusi nimic si vei fi distras de la actiunile constructive pe care le-ai putea intreprinde pentru a-ti imbunatati situatia.
Se spune ca 90% dintre oameni nu vor sa auda de problemele tale...iar ceilalti 10% sunt bucurosi ca te confrunti cu ele! Cu totii putem sa ne plangem mai putin. Va propun ca de acum inainte sa ne facem o favoare, atat noua, cat si celorlalti, si sa purtam conversatii mai vesele. 
Este o adevarata bucurie sa ai in jur persoane care nu se plang prea mult (si care vorbesc pozitiv). Hotaraste-te sa te alaturi acestui grup, iar oamenii nu vor mai traversa strada cand vor vedea ca te apropii!

Nimic nu se intampla de la sine. Ceea ce-ti doresti va veni la tine atunci cand vei intelege ca tu esti acela care trebuie sa determine lucrurile sa-ti rasara in cale, prin propria-ti straduinta.- Ben Stein

Nu trebuie sa-ti fie frica de nimic in viata. Trebuie numai sa intelegi.- Marie Curie

Singura modalitate de a scapa de inchisoarea fricii este actiunea.- Joe Tye

Actioneaza ca si cum ti-ar fi imposibil sa dai gres.- Dorothea Brande

Ai potentialul de a deveni mai mult decat ai visat vreodata!" 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu