“Lecţii de viaţă pentru mai buna înţelegere şi aplicare a Legii Atracţiei- 7 ingrediente esenţiale pentru a-ţi trăi viaţa în prosperitate” de Mark Victor Hansen, Jack Canfield, Jeanna Gabellini, Eva Gregory

Plina de exercitii, de lectii, de povesti autentice de viata si de ingrediente cheie, cartea "Lectii de viata pentru mai buna intelegere si aplicare a Legii Atractiei" iti explica in detaliu mecanismele de functionare ale legii, printre care se numara: definirea vietii dorite, crearea spatiului necesar pentru atragerea prosperitatii, actiunea „ca si cum” dorintele ti-ar fi fost deja indeplinite, cultivarea increderii in intuitia ta, transformarea modului tau de a gandi, cultivarea „atitudinii de recunostinta” si transformarea imposibilului in posibil. Oamenii au folosit de mii de ani aceste principii pentru a-si indeplini dorintele, iar prin aplicarea lor, vei putea si tu sa iti creezi viata la care visezi.

“Ce mai e nou in viata ta? Esti cumva unul din acei oameni super-pozitivi care ii fac pe oamenii obisnuiti sa ramana cu gura cascata? Stii la cine ma refer: la acei oameni care zambesc intotdeauna, dimineata, la pranz si seara, si care iubesc literalmente viata si tot ceea ce fac, privind numai aspectele pozitive ale tuturor experientelor prin care trec. Faci parte din randul acestor oameni pe care toti ceilalti ii invidiaza? Si pe buna dreptate, caci oamenii vesnic pozitivi traiesc intotdeauna experiente noi, au idei inovatoare si par sa treaca in permanenta de la o experienta la alta. De ce? Pentru ca in cazul lor, principiile atractiei opereaza intotdeauna la turatie maxima.
Daca nu faci parte  din acest club select, iti adresez o intrebare: care a fost ultima aventura pe care ai trait-o si care a aparut in mod miraculos in fata ta? Ce faceai cand a aparut ea? Ironia sortii face ca marea majoritate a oamenilor sa se roage pentru miracole exact atunci cand se simt cel mai rau, dupa care dau vina pe Univers ca nu le furnizeaza miracolele pe care si le doresc. Legea Atractiei functioneaza implacabil, creand un veritabil haos in viata celor care nu isi urmaresc gandurile si sentimentele.
Ai constatat in ultima vreme ca noile oportunitati din viata ta sunt rare si firave, necorespunzand deloc aspiratiilor tale? Poate ca daca ti-ai reconsidera viata de zi cu zi ai putea adopta o perspectiva noua, care ar schimba aceasta stare de lucruri, astfel incat abundenta sa devina norma cea de toate zilele in cazul tau.
Incepe prin a te intreba ce anume te impiedica sa duci o astfel de viata. Exista probabil numerosi factori care te impiedica sa te bucuri de prosperitate, dar cel mai important dintre ei este cel care te priveste in ochi atunci cand te uiti in oglinda. Principalul obstacol pe calea care duce catre implinirea telurilor tale este de cele mai multe ori propria teama. Retine insa: teama nu este decat un simplu cuvant atat timp cat nu ii acorzi puterea de a se transforma intr-o actiune.
Esti pregatit sa depasesti aceste obstacole? Sa faci un salt inainte si sa-ti creezi o noua realitate? Desi lucrurile nu se petrec in simultaneitate, tu iti poti crea pas cu pas o viata complet noua, focalizandu-te pe rand asupra lucrurilor pe care ti le doresti.”

Exercitiu
Fa o lista cu 5 lucruri pe care doresti sa le schimbi in viata ta, sa le creezi sau sa le experiementezi. Dupa ce ai terminat, descrie intr-un paragraf cum ar fi viata ta daca cele 5 lucruri ar fi devenit deja realitate (ca si cum le-ai fi creat deja). In continuare, alege-l pe cel care te entuziasmeaza cel mai tare. Propune-ti ca in luna care urmeaza sa te focalizezi in exclusivitate asupra lui.
Gandeste-te cum iti poti realiza obiectivul. Acesta este primul pas catre crearea vietii pe care ti-o doresti. De aceea, fii cat mai detaliat atunci cand iti creezi planul de actiune. Nu te limita sa afirmi ca doresti sa slabesti 5 kilograme (de exemplu). Stabileste pasii concreti necesari pentru a-ti indeplini obectivul. De pilda, cum intentionezi sa procedezi: sa tii regim, sa iti corectezi dieta alimentara sau sa faci mai multe exercitii fizice? Daca intentionezi  sa faci mai multe exercitii, iti propui sa te duci la o sala sau sa le faci de acasa, folosind echipamentele pe care le ai si un DVD care ilustreaza diferite exercitii? Acest gen de detalii te va ajuta sa te focalizezi mai bine asupra obiectivului pe care iti propui sa il indeplinesti. Cu cat vei preciza mai multe amanunte, cu atat mai putin loc vei lasa pentru ambiguitate.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu