"Femeile, alimentaţia şi Dumnezeu" de Geneen Roth




Dupa ce a studiat, a predat si a scris timp de trei decenii despre obsesia fata de hrana si alimentatie, autoarea de bestselleruri Geneen Roth adauga o dimensiune noua operei sale prin publicarea cartii Femeile, alimentatia si Dumnezeu.
Ea porneste de la un concept nou: felul in care mananci este inseparabil de convingerile tale legate de tine insuti si de viata pe care o traiesti. Relatia ta cu hrana oglindeste perfect ceea ce simti despre iubire, teama, manie, menire, transformare si chiar despre Dumnezeu.
Lucrare fundamentala, valabila in orice epoca, "Femeile, alimentatia si Dumnezeu" iti va demonstra ca transcenderea obsesiilor alimentare reprezinta un proces care te poate conduce in profunzimile sufletului si spiritului tau, pana in centrul stralucitor al fiintei tale.


Aceasta carte te va face sa constientizezi legatura care exista intre alimentatie si emotie. Sa redescoperi motivatia de a trai si de a te hrani sanatos.
De multe ori facem greseli in felul in care ne purtam cu corpul nostru, insa dorinta de a elimina orice temeri care ne fac sa mancam mai mult decat e nevoie reprezinta un pas important in drumul nostru catre schimbare. Pentru a dura pe termen lung o schimbare trebuie sa inceapa intotdeauna pe nivelele invizibile ale fiintei. Pe nivelul intelegerii, al interogarii de sine, al deschiderii. Trebuie sa inceapa prin realizarea faptului ca mananci ceea ce mananci si atat cat mananci, din anumite motive, care pentru tine sunt extrem de importante. 
Nu ne vom opri din mancat decat atunci cand vom renunta sa mai credem ca acest lucru ne va salva viata sau cand ne vom simti prea epuizati ori prea parasiti.


" Adevarul este ca  indiferent daca ai 150 de kg sau 75 de kg daca mananci fara a-ti fi foame inseamna ca te folosesti de mancare ca de un drog pentru a uita de o anumita stare (boala, singuratate, respingere...) . Mancarea nu este altceva decat un intermediar, un mijloc care permite modificarea starii emotionale si amortirea sentimentelor negative."

"Este suficient sa-ti asculti cu adevarat trupul, sa fii constient de adevarata senzatie de foame si de adevarata senzatie de satietate pentru a slabi. Oamenii care mananca prea mult sufera de o anorexie a sufletului. Ei refuza sa se alimenteze cu acele energii care ii sustin, preferand o viata traita in privatiune".


http://www.buybooks.ro/femeile-alimentatia-dumnezeu-o/femeile-alimentatia-dumnezeu-o.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu